Trøndelag Teater søker etter to jenter og to gutter til å dele på rollene som «Marie» og «Fritz» under årets juleforestilling Nøtteknekkeren.

De to jentene skal være i alderen 10-14 år, guttene i alderen 7-13 år.

Dersom dette frister, kan du melde deg på audition på Trøndelag Teaters hjemmeside. Audition er 9. og 10. mai på teateret.

Prøveperioden er 21. september til 6. november, med forestillinger fra 6. november til 31. desember (juleferie fra 19. til 26.desember).

På hovedscenen som 9-åring

Synnøve Dalum fra Hemne fikk rollen som Cosette i Lés Misérables nettopp på Trøndelag Teater i 2005.

– Det var utrolig stort, selv om jeg kanskje forstår bedre i dag hvor stort det egentlig var. For meg var det en kjempemulighet i en periode i livet da jeg var gira på teater, sier Synnøve Dalum.

– Hva vil du si til dem som vurdere å søke på hovedrollene nå?

– Hvis du vil prøve og du liker å stå på scenen, så vil jeg anbefale å søke. Får du rollen, er det litt av ei erfaring å ta med seg, sier Synnøve Dalum, som «konkurrerte» med ca 50 andre om rollen som Cosette.

– Den gang var vi tre som delte på rollen. Jeg spilte to dager i uka, og jeg husker det medførte en del fri fra skolen, sier jenta som fortsatt hører ekstra godt etter når hun hører musikk fra Lés Misérables.

– Drømmen er å se forestillinga i London!

Disse står bak

Disse står bak årets utgave av Nøtteknekkeren:

* Regi: Arvid Ones

* Scenografi og kostymer: Gjermund Andresen

* Koreografi: Belinda Braza

* Lysdesign: Eivind Myren

* Manus: Mads Bones, Matilde Holdhus og Olve Løseth

* Komponist: Kyrre Havdal

Forestillingen hadde urpremiere i 2013 og får nypremiere 6. november på Hovedscenen.