Natt til mandag 20. april var det innbrudd hos Polaris Nordmøre som ligger på grensa mellom Surnadal og Rindal. Innbruddstyvene fikk med seg en stor mengde olje og en del skuterdeler.

Daglig leder i bedriften, Odd Arne Negård, anslår ifølge trollheimsporten.no at verdier for nærmere en halv million er stjålet fra delelageret.

Han tror at tyvene har kartlagt stedet i forveien. En rød varebil, trolig en Volkswagen Transporter, med litauisk registreringsskilt er observert på flere steder i området, blant annet på Hydro Texaco i Rindal og på Deltrans ved Børset Bakeri.

Den samme bilen var innom Polaris Nordmøre før helga. Tre menn skal ha kommet inn i butikken, kikket seg rundt og snakket med folk.

Da Negård kom på jobb mandag morgen, lå kasser strødd utenfor lokalet. Alarmene i butikken og på verkstedet var ikke utløst. Heller ikke kasseapparatet var rørt.

Tyvene har kun vært inne på lageret.

– Det er tatt variatorreimer for 250 000 kroner, olje og motordeler for flere hundre tusen samt 30 hjelmer. De visste hva de skulle ta. Dette er lett omsettelige ting, forteller Negård til Trollheimsporten.

Politiet ønsker tips i saken.