Torsdag 23. april er det stiftelsesmøte for et nytt tilbud i Skaun: Kajakklubb. Her kan nybegynner og erfarne padlere dyrke interessen sammen.

– Det er mangel på et slikt tilbud i kommunen i dag. Skaun har både kyststripe og fine innlandsvann, så forholdene ligger godt til rette for slik aktivitet her, sier Torgeir Sørhaug, som er en av initiativtakerne til den nye klubben.

Det er klubber på Orkanger og i Trondheim fra før, men nå ønsker en gjeng padler seg et lokalt tilbud i Skaun.

– Padling er blitt en veldig populær fritidsaktivitet, og det er mange som har kjøpt seg utstyr og gått kurs. Andre ønsket å gå kurs, og får nå tilbud om dette i Skaun, sier Sørhaug.

Ukentlige turer

Klubben skal favne både familier, ungdommer, ferske og erfarne padlere.

– I første omgang etablerer vi oss som ei avdeling under Børsa båtklubb, som vi har samarbeid med om lagring av kajakker. De har lokaler hvor vi kan avholde møter, og innendørs lager med mulighet for vask av kajakker, sier Sørhaug.

I utgangspunktet er det fire-fem personer som drar i gang klubben, representert fra både Viggja, Buvika og Børsa. Nå ønsker de å få flere medlemmer med i klubben, og inviterer til et møte i Børsa båthavn i morgen, hvor de vil informere om planene.

– Vi tror det er mulig å bygge opp en klubb som kan treffes og utøve interessen sammen. Vi vil arrangere ukentlige turer, og ukentlige treninger hvor vi øver på sjølberging, egenredning og kameratredning.

Kurs i vår

Klubben har tilgang til noen kajakker for utlån, men håper å kunne søke om midler til å kjøpe inn mer utstyr etterhvert.

– Vi har avtale med kursinstruktør fra padleforbundet, som kommer og holder kurs hos oss. Det blir både grunnkurs og teknikkurs utover våren. Kursene legger grunnlaget for å kunne være med på organiserte turer, sier Sørhaug.

Det blir aktuelt med turer både i sjø og vann, med både Gaulosen, Fosen og øyregionen som flotte padleområder.

– Ånøya er et godt eksempel på innlandspadling i kommunen vår, med holmer og skjær i rolig farvann, sier Sørhaug.

Opplevelsene står altså i kø for padlerne i den ferske klubben.