Pål André Helland trener for fullt igjen etter strekkskaden han pådro seg i den første seriekampen mot Aalesund (5-1). Som kjent scoret driblekongen to mål på Lerkendal, men burde også hatt et par til.

Skåret i gleden var at han røk ut med skade: Strekk på baksiden av låret. Det gjorde at han måtte ta det med ro og blant annet stå over kampene både mot Haugesund (6-0) og Strømsgodset (1-1).

Nå trener hemnværingen for fullt igjen. Og allerede i morgen (onsdag) spiller han et kvarter eller en halvtime mot Vuku i 1. runde i cupen.

– Da skal jeg teste skaden i kamp. Går det fint, spiller jeg på lørdag borte mot Viking, forteller han til ST.

– Er du utålmodig etter å komme i gang med kamper igjen?

– For å være helt ærlig: Jeg har vært forferdelig sjalu på de som har spilt de to siste seriekampene. Det er smertefullt kun å se på, svarer han.

– Men du fikk testet sangstemmen som forsanger i Kjernen sist søndag mot Strømsgodset?

– Ja, det var artig. De skal virkelig ha honnør for innsatsen de legger de. Stemmen min klarte kun én omgang. Hadde jeg fortsatt etter pause, ville jeg pådratt meg halsbetennelse, humrer Helland.

– Hvordan er egentlig sangstemmen din?

– Den er nok så som så, ler den tidligere KIL/Hemne-spilleren.

– Tobias Mikkelsen har spilt godt på høyrevingen i ditt skadefravær. Er du fortsatt førstevalget til Kåre?

– Ja, det er jeg ganske sikker på. Jeg er trygg på min plass. Jeg har scoret 14 mål på sju starter gjennom vinteren. Hvis Kåre mener Tobias skal spille, skifter han side over til venstre, sier RBKs største stjerne for tida.

– Hvor mange seriemål klarer du hvis du holder deg skadefri?

– I hvert fall tosifret, kommer det kontant.

Selvtilliten har det aldri vært noe å si på hos Pål André Helland.