Tollvesenet informerer om at de nylig gjorde to store beslag. Til sammen 4475 liter alkohol og 29 000 sigaretter.

Tollbeslagene ble gjort etter at tollerne observerte en Volkswagen LT på riksveg 3 sør for Innset i Rennebu i Sør-Trøndelag. Tollvesenet opprettet stoppost på Berkåk, men bilen ble senere funnet igjen hensatt i Innset.

Tollerne konstaterte at bilen var utstyrt med falske norske registreringsnummer samtidig som det lakk øl fra bilen. Tollerne åpnet bilen i samarbeid med en patrulje fra Oppdal lensmannskontor.

Her avdekket de 2976 liter øl fordelt på 5952 ølbokser, 240 liter brennevin, 18 000 sigaretter og de originale tyske skiltene i bilen.

Tollbeslaget utgjør 327 000 kroner i unndratte avgifter til statskassen. Tollvesenet ber også om at kjøretøyet blir inndratt til fordel for statskassen da det er brukt til smugling.

Tollerne ga også stoppsignal til en Volvo V70, som var utstyrt med falske norske kjennetegn. Bilen stakk av, men ble senere funnet hensatt i Berkåk sentrum.

Bilføreren (27) fra Polen ble pågrepet av tollerne og overlevert til en patrulje fra Oppdal lensmannskontor.

Tollkontrollen avdekket at bilen var lastet med 1259 liter alkohol og 11 000 sigaretter. Tollbeslaget utgjør 143 000 kroner i unndratte avgifter til statskassen.

Tollvesenet ber om at også dette kjøretøyet blir inndratt da det er brukt til smugling.

Sjåføren er dømt til fengsel i 21 dager samt inndragning av varer og bil. Han har vedtatt dommen.