Orkla FK melder på sin nettside at Eggens trenerskole er godkjent som etterutdanning for UEFA B-lisens. Det er Norges fotballforbund som har godkjent trenerskolen.

– Det betyr at trenere med det «gamle» C/trener II-kurset nå kan delta på Eggens trenerskole for å få oppgradert trenerutdannelsen sin og bli godkjent som UEFA B-trener. Det samme gjelder for sertifiserte UEFA B-trenere som må fornye lisensen sin for ytterligere tre år, skriver Orkla FK.

Skamrost

I august i fjor ble trenerskolen arrangert for ellevte gang, og ble da skamrost av lederen i Norsk fotballtrenerforening, Teddy Moen:

– Vi mener det er viktig at vi er med på dette unike prosjektet startet av den største trenerprofilen i Norge gjennom tidene. Et slikt opplegg som er her, burde vært tilgjengelig i alle kretser i hele landet, sa en imponert leder til ST i august i fjor.

Kø for å være med

Trenerskolens far, Nils Arne Eggen, tror ikke den nye statusen får konsekvenser for deltakelsen på trenerskolen:

– Det er kø for å være med, og vi har allerede tøyd grensen. I fjor var 90 deltakere med. Men det betyr en del for dem som deltar, i og med at de kan få B-trenerstatus, sier Eggen og beskriver utviklingen av Eggens trenerskole slik:

– Vi starta med at det var et tiltak for dem som jobber med barn og unge i nærmiljøet. Nå er Norsk trenerforening med, og det er blitt landsomfattende. Det tyder på at vi har gjort en del rett det, vet du, og det har vi jo gjort!