ST gjør av og til et dykk i gamle aviser. Denne historien stod på trykk 29. mai 1965, med tittelen «90 dagers fengsel for krakilsk orkdaling».

En gårdbruker i Orkdal kom inn på en gård i Gauldal. Han kjørte lastebil og hadde blant annet en hest på lasteplanet. Forpakteren på gården satt og tok seg en karsk, står det i artikkelen.

Orkdalingen ba om å få smake. Og som det ofte gjør: Det ble både to og tre drammer etter hvert. Og enda mer utover dagen.

Og i takt med at antall kopper økte, gikk oppførselen andre veien.

«Den besøkende begynte etter hvert å oppføre seg utekkelig og krenket bestemmelsene om bluferdighet både i ord og handling. Det skjedde overfor den 20-årige husholderske på gården – både inne i huset og i fjøset», står det.

Og da orkdalingen skulle hjem, fikk forpakteren se at gjesten hadde stjålet en sekk med mel, som han hadde lagt i lasteplanet. Det oppstod et basketak.

Resultat: Orkdalingen slo ned forpakteren, ga husholdersken et kraftig spark i tillegg til at han også slo kårmannen på gården.

Det ble sendt bud etter lensmannen. Men da han ankom stedet, var orkdalingen vekk. Han hadde da stjålet en bil som stod parkert i nærheten - med nøklene i.

Lensmannen i Orkdal ble informert om sin krakilske sambygding. Og da orkdalingen kom kjørende hjem på kvelden, i en stjålet bil og med noen karsker for mye innabords, stod lensmannen og ventet på ham i gårdstunet.

Blodprøven viste hele 1,8 promille. Mannen, som også var straffet tidligere, ble dømt til 90 dager i fengsel i Gauldal herredsrett.

Slik så ST ut denne maidagen i 1965.