Etter rekordstor påmelding er åtte finalister plukket ut i konkurransen «Norges vakreste hjem», som arrangeres av interiørmagasinet BoligPluss for sjuende år på rad.

Finalehjemmene ligger i Trondheim, Tiller, Fannrem, Namsos, Seljord, Hamar, Halden og Oslo.

SE FINALEHJEMMENE HER

– Vi har sett etter boliger med det lille ekstra, de som kan inspirere andre og by på gode ideer til fine og kreative løsninger du kan gjøre selv. Og Trøndelag (halvparten av finalistene) har virkelig utmerket seg i år, sier juryleder og sjefredaktør i BoligPluss, Birthe Midtun.

Nordmenn er veldig interiørinteresserte, noe som tydelig gjenspeiles i engasjementet rundt konkurransen. Med rekordmange påmeldte hjem fra hele landet, hadde juryen en krevende jobb med å velge ut de åtte som går videre.

– Årets finalister har boliger i alle størrelser og stiler, men felles for dem alle er at de har turt å gå sine egne veier og skape personlige og unike hjem, sier Midtun.

Janne-Marit Syrstad fra Fannrem i Orkdal kommune er én av åtte som kan stikke av med tittelen «Norges vakreste hjem 2015». Hun bor i en bolig sammen med Martin og barna William og Lilja på Megardsgjerdet som er blitt totalrenovert over en periode på fem år.

– Stilen min er en blanding av gjenbruk og det moderne med en nøytral base i sort og hvit. Jeg bruker farger, sterke kontraster og lager kreative løsninger som appellerer til lek, sier hun til bladet som har nominert henne til finalen.

Hun forteller at de har hatt stor fokus på romfølelse, funksjonelle og kreative løsninger som passer alle i familien. Den store takhøyden er godt utnyttet i påbygget og de har laget gode oppbevaringsmuligheter hvor alt har sin plass.

– Vi har latt kreativiteten slippe seg løs på barnerommene, laget lekehemser, selvbygd seng med klatrevegg og eget nivå med lekekjøkkenplass, forteller hun.

Syrstad sier at hun får mye interiør-inspirasjon fra Instagram og Pinterest. Og barna inspirerer henne til å lage et lekent interiør.

Hun søker stadig nye forandringer, blant annet maler hun ofte om gamle møbler.

– Hvorfor bør du vinne Norges vakreste hjem?

– Fordi vi er stolte over å ha skapt dette hjemmet sammen. Fra vi kom på visning med ferdig tegnet løsning av huset i handa, til vi sitter her i dag og tenker tilbake på palletoalett i kjelleren og tida vi bodde i yttergangen med barn uten kjøkken, sier hun.

Et team fra BoligPluss reiser nå landet rundt for å besøke finalistene og fotografere hjemmene. Det er disse bildene som legges til grunn når juryen møtes igjen til høsten for å kåre hovedvinneren.

Men publikum kan allerede nå stemme på sin favoritt til Folkeprisen på boligpluss.no.

HER KAN DU STEMME PÅ SYRSTAD

Vinnerhjemmet, samt hjemmene som kommer på andre- og tredjeplass vinner premier for totalt 158 000 kroner.

BoligPluss har siden 2009 arrangert den årlige konkurransen Norges vakreste hjem.