Det er klart for årets folkefest i travparken, og kanskje kommer Kari Løvrød tilbake for å gjenta suksessen fra 2013.

Da vant hun nemlig 37 690 kroner på hestespillet, og kanskje er hun en av mange som er på plass når det som er den største begivenheten i travsporten nord for Dovre, nemlig Midtsommertravet, arrangeres i helga.

For tredje år på rad er det bestemt at første dag av Midtsommertravet skal legges til Orkdal. Det har nemlig vært en kjempesuksess de to foregående årene.

Vanligvis arrangeres det V65-kjøring to steder i Norge på hverdager. Men i fjor var det sånn suksess med tanke på spilleomsetning i Orkdal, at denne gangen blir det totospill bare ett sted i Norge – og det er i Orkdal.

– Voldsom suksess

– I fjor var det en voldsom suksess, med en omsetning i V65 på 5,1 million kroner. Det er bortimot rekord på en hverdag for totospill i Norge. Leangen har for eksempel aldri så stor omsetning på en hverdag, forteller en stolt leder av Orkdal tråvklubb, Frank Westberg.

Orkdal tråvklubb er én av åtte travklubber i orkdalsregionen som står sammen om arrangementet. Alle løpene vil bli sendt på TV-kanalen Rikstoto direkte.

– Vi ønsker oss mange besøkende fredag ettermiddag. Foruten mange spennende løp, blir det grilling og spill på hestene. Det blir servering i klubbhuset og aktiviteter som ponniridning og ansiktsmaling for barna. Vi setter også opp et stort telt som man kan krype inn i dersom været tilsier det, sier Westberg.

Krevende løp

Det sportslige høydepunktet under årets storkjøring på travparken, er at to av løpene i norgesmesterskapet for kusker kjøres her.

– De aller beste kuskene i Norge kommer, og det bør folk komme for å se, sier Westberg som tror disse NM-løpene vil skille klinten fra hveten:

– Her kjøres det voltestart, mens det bare er auto på Leangen. Det betyr at det blir et mer utfordrende NM i og med at Orkdal er med, og dermed større sjanse for at det er den beste som kåres.

117 hester + ponnier

I utgangspunktet var det utskrevet ni løp, men det ble meldt så mange hester at det blir ti. I tillegg kommer ponniløpet, som kjøres før de ordinære løpene starter.

– Det er meldt 117 hester pluss ponniene, og jeg er spesielt godt fornøyd med at vi har fått ut 13 treåringer blant de kalde. Det har vært vanskelig å få ut treåringene i år, men til Orkdal kommer de, registrer Westberg som avslutter med en stor takk til lokalt næringsliv:

– Vi har skaffet sponsorer i det lokale næringslivet, så det er ingen løp med mindre enn 20 000 kroner i førstepremie, noe som bidrar til å trekke enda flere hester. Så vi må skryte av sponsorene våre.