SNILLFJORD: En mann i 40-åra bosatt i Trondheim, må sone 16 dager i fengsel etter å ha kjørt i fylla med en ATV i Snillfjord tidlig i fjor høst.

Høy promille

Det var i nærheten av innløpet til Hitratunnelen at mannen mistet kontrollen over kjøretøyet. Han kjørte av veien og ned i en skråning. Han ble påført brudd i ansiktet, kragebeinsbrudd og ribbeinsbrudd. Resultatet av blodprøven som ble tatt viste en promille på 1,84, noe retten i den ferske dommen beskriver som høy. Reell verdi var nok også noe over dette, da blodprøven ble tatt to timer etter hendelsen. Han er i tillegg til promillekjøringa også dømt for ikke å ha brukt hjelm.

16 000 i bot

Mannen, som tidligere er ustraffet, har avgitt en uforbeholden tilståelse. Dette, samt at saken ifølge retten er blitt noe gammel, er en formildende omstendighet. Det er skjerpende at episoden førte til trafikkuhell med personskade.

I tillegg til den ubetingede fengselsstraffen, er mannen idømt ei bot på 16 000 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel.

Ny førerprøve

I dommen, som for øvrig mannen har vedtatt, går det også fram at han må avlegge ny, fullstendig førerprøve dersom han ønsker å få tilbake førerkortet.

Det var adressa.no som først omtalte saken.