Sauebøndene i Rennebu har samlet seg i ei erfaringsgruppe. Gruppa består av seks gårdsbruk. Anders og Berit Kristin Voll er veldig fornøyd med prosjektet.

Erfaringsgruppe

– Det var bondelaget som satte i gang prosjektet. Det er flere ganske nye sauebønder i området. Vi har en guru i gruppa, Jon Kvam, som leder og lærer opp oss ferske, sier sauebonde Anders Voll.

Erfaringsgruppa starta opp i fjor høst, og har siden den gang hatt tre møter. På disse møtene diskuterer de praktiske ting blant annet rundt lamming. De gir også hverandre tips og triks til den daglige driften.

– Det er en stor ressurs i forhold til faglige spørsmål som dukker opp. Veldig fint for oss som er nyoppstarta å kunne rådføre seg med de mer erfarne. Jeg kunne selv veldig lite om sau før vi startet opp. Læringskurven har vært bratt, forteller Anders Voll.

Nyttig og sosialt

Erfaringsgruppa i Rennebu er veldig fornøyd med prosjektet. De vil råde andre bønder til å gjøre det samme som dem.

– Det er utrolig lønnsomt, og en fin måte å bli kjent med folk på. Jeg tror ikke at folk har nok kjennskap til prosjektet. I tillegg til at man har faglig utbytte av det er det også en god unnskyldning til å besøke hverandre, sier Berit Kristin Voll.