Caprese heter den klassiske italienske tomatsalaten med tomat, mozzarella og basilikum, altså med få enkle og velsmakende ingredienser. Den passer perfekt som forrett, men kan også serveres som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. Caprese viser til at retten stammer fra Capri.

I dagens tomatsalat har jeg tatt utgangspunkt i denne klassikeren, men valgt å bruke tre forskjellig tomatvarianter, og en norsk ferskost og flatbrød som bidrar til å gi en enda mer smakfull og spennende salat.

Til 4 personer:

4 bifftomater

10 små cherrytomater

litt flaksalt og nykvernet pepper

10 cm vårløk

½ rødløk

1 ss stekt havregryn

olivenolje

Del bifftomatene i tykke skiver, legg dem utover på en tallerken.

Del cherrytomatene i skiver og legg dem sammen med bifftomatene.

Krydre med litt flaksalt og nykvernet pepper.

Strø finkuttet vårløk over tomatene, legg rødløk i tynne skiver over tomatene og strø stekt havregryn over.

Hell over litt god olivenolje og la dette stå i 5-10 minutter for å trekke smak.

Ostefølge:

2 beger kremost (ferskost)

4-5 ss fløte

5-6 soltørka tomater

Kjør kremost, fløte og tomater sammen i en hurtigmikser. Legg på tomatsalaten.

Server med godt flatbrød til, slik at man får litt tyggemotstand og konsistens.