Etter en to dager med både teoretisk og praktisk prøve kunne Malin Hansen Gustad fra Orkanger endelig puste lettet ut. Nå har hun etter fire år med skole og lærlingejobb hos Hob Gods på Orkanger bestått fagprøven i yrkessjåførfaget, og er ferdig utdannet.

Praktisk utdanning

Malin Hansen Gustad var som mange andre usikker på hva hun ville bli. Hun var skolelei, og kunne derfor tenke seg å ta en praktisk utdanning.

– Jeg visste ikke helt hva jeg ville, og tenkte at det var greit med noe yrkesrettet. Derfor begynte jeg på utdanningen som yrkessjåfør. I første omgang for å prøve det, og for å se om det var noe for meg, forteller Hansen Gustad.

Hun har nå tatt en toårig utdanning ved Meldal videregående skole. Deretter tok hun et ti uker langt kurs ved Ole Vig på Stjørdal. Nå er hun sikker på at hun har valgt riktig yrke.

Todelt prøve

Fagprøven består av to deler. På mandag denne uka startet hun med den teoretiske delen.

– Det var noen timer med prøve. Den tok for seg alt fra last beregning og ADR transport til plikter som sjåfør og sikkerhet for en selv og andre. I dag har jeg hatt den praktiske delen, sier Malin Hansen Gustad.

Ivar Skarsem og Rune Haugrønning var oppnevnt som Malins sensorer. De var overbevist om at hun vil gjøre en god jobb som yrkessjåfør, og ga henne bestått meget godt.

Et yrke for alle

Malin Hansen Gustad forteller at det er et variert yrke, som hun vil anbefale flere jenter å prøve.

– Det er et yrke for alle som måtte ønske det. Det er heller ikke så tungt som mange tror. I min jobb så kjører jeg til Heimdal om morgenen og laster opp bilen. Deretter kjører jeg både til Orkdal og Meldal. Mulighetene er mange, og man kan kjøre hvor man vil, forteller Malin.