Daglig leder Marte Bugten ved Hemne Frivilligsentral, fikk plutselig 53 flere frivillige i fanget da skoleåret startet.

Kjempeøkning

Vi kan spole ett år tilbake først. Da ble valgfaget «Innsats for andre» lansert på ungdomstrinnet på Sodin skole. Åtte av ca 180 valgte dette. Disse elevene gikk opp løypa, de var primært på helsesenteret, gjorde en innsats, hjalp brukerne med flere gjøremål. De avsluttet skoleåret med tur til barneavdelinga på St. Olavs hospital i Trondheim, der de delte ut gaver til barna. Til stor begeistring, selvsagt.

I år var det igjen duket for valg av valgfag. Men nå med 53 elever. En langt på vei usannsynlig økning på nesten 600 prosent!

– Det er alltid et behov, og vi har ei lang liste med gjøremål vi har fått ønsker om, sier Marte Bugten.

Vinn vinn

De 53 elevene vil gjennom hele skoleåret være en ressurs for Hemne Frivilligsentral. Elevene kan jobbe frivillig i to skoletimer i uka – det vil si 90 minutter, og det er rift om plassene for å jobbe på Hemne helsesenter.

– Det letter oss veldig mye, sier Bugten.

For frivilligsentralen og Sodin skole, er dette en vinn vinn-situasjon. Elevene skal oppfylle kravene som i alle andre fag også når det gjelder «Innsats for andre», og skolen har da visshet om at elevene får nyttige oppgaver. På samme måte vil det altså avhjelpe frivilligsentralen, som til vanlig har en kjernestab på ca 35 frivillige.

Les mer

Les mer om hva elever og lærere synes om valgfaget i papirutgaven/e-avis av ST onsdag.