HEMNE: Hemne-ordfører Ståle Vaag er kåret til landets 11. mest populære ordfører. Det viser en undersøkelse utført at Sentio, et markeds- og meningsmålingsbyrå i Trondheim.

ST har tidligere presentert ordførerne Are Hilstad (Ap) i Meldal og Ola T. Lånke (KrF) i Rennebu på henholdsvis 46. og 23. plass på lista. Sentio offentliggjør kun «topp 50»-lista over de mest populære ordførerne.

«For Hemnes beste»

Ståle Vaag er selvsagt strålende godt fornøyd:

– Dette synes jeg er overveldende. Jeg blir både ydmyk og stolt på én gang. Som ordfører er det jo sjelden man får tilbakemeldinger fra så mange innbyggere og andre på hvor fornøyd man er med den jobben du gjør. Å havne så høyt blant landets 428 ordførere er jo bare helt fantastisk, sier Ståle Vaag.

– Hvorfor er du så populær?

– Jeg håper og tror at dette er et resultat av at hemnværingene har sett den innsatsen jeg har lagt ned hver dag, med mål om at Hemne skal fremstå med godt omdømme, økt attraktivitet og gode tjenester for innbyggerne i Hemne. Jeg har prøvd å delta på mange arenaer både lokalt, regionalt og nasjonalt, til Hemne sitt beste, og det er det kanskje også blitt lagt merke til.

Snitt: 4,75 poeng

– Vil det påvirke valgresultatet, tror du?

– Det er litt vanskelig å si, men i og med at jeg ønsker gjenvalg som ordfører og fortsatt har mye ugjort, så håper jeg jo at velgerne fortsatt har tillit til at jeg kan gjøre en like god jobb de neste fire årene også. Det er jo opp til velgerne selv, gjennom stemmeseddelen, å avgjøre hvem man vil ha som ordfører for sin kommune, sier han.

Ståle Vaag fikk, ut fra Sentios beregninger, 5 på terningen, og et snitt på 4,75 poeng. Sør-Trøndelag får dermed sin femte ordfører på den eksklusive lista.

4-er normalt

Siden august 2014 har Sentio gjennom landsomfattende meningsmålinger målt folks etter tilfredshet med sittende ordfører.

Følgende spørsmål er stilt: «Hvis du skulle kaste en terning over hvor god jobb ordføreren i din kommune gjør. Hvilket tall ville du da gitt? (1 = dårligst, 6 = best».

Over 20 000 intervju er gjennomført i alt, og både den vanlige velger og opposisjonspolitikere er spurt.

– «Normalen» er en firer på terningen og et standardisert snitt på 3,9 poeng, opplyser seniorkonsulent Arve Østgård i Sentio.

Fylkeslista

Her er lista over de mest populære ordførerne om en kun regner med Sør-Trøndelag fylke:

1. Blir kunngjort seinere, da det er snakk om «nedtelling» fram mot valget

2. Hemne - Ståle Vaag (Ap)

3. Rennebu - Ola T. Lånke (Krf)

4. Hitra - Ole Laurits Haugen (Ap)

5. Selbu kommune - Inga Balstad (Ap)

6. Meldal - Are Hilstad (Ap)

7. Skaun - Jon P. Husby (SP)

8. Orkdal - Gunnar Hoff Lysholm (Orkdalslista)

9. Midtre Gauldal - Erling Lenvik (Ap)

10. Trondheim - Rita Ottervik (Ap)

Sentio bekrefter at ingen andre ordførere i STs nedslagsfelt kommer høyere enn Ståle Vaag.