– Jeg er ikke i tvil om at det var en bjørn, og det var ikke bikkja heller. Hun pilte inn mellom bena mine og gikk bak resten av turen.

Den islandske fårehunden hans sprang femti meter foran, da den plutselig bråstoppet og pilte vettskremt tilbake. Odd Petter Damli skjønte at det var noe i skogen som slett ikke var sau. Han hørte lyder som han var sikker på var fra en bamse.

– Jeg så den aldri, men jeg så spor etter den. Men jeg fikk aldri så gode spor at jeg kunne ta bilder. Men sauene mine som var i området for kort tid tilbake er borte. Jeg tror ikke de er tatt av bjørn. Men heller at de har flyktet unna et rovdyr, sier Odd Petter Damli.

Sauebonden har så langt fått det meste av buskapen i hus, og har heller ikke funnet kadaver eller annet som kan tyde på at rovdyr har drept sau eller lam. Men at det dukker opp en bjørn i Seterdalen er han ikke overrasket over. Det har skjedd tidligere.

– Det gikk kaldt nedover ryggen min. Men det var ganske spennende også. Jeg hadde slett ikke tenkt å fortelle om denne opplevelsen. Og så lenge den ikke går berserk i buskap må den vel få gå i fred. Og foreløpig har jeg heller ikke registrert meg som «bjønnjeger», sier storviltjeger Odd Petter Damli.