Det bekrefter lensmann Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor overfor ST.

Raymond Svenøy (39) og hans sønn Adrian Svenøy (8) fra Eide på Nordmøre omkom i ulykka. To andre barn (3 og 11) pådro seg alvorlige skader, mens ektefelle/mor slapp fra det med bare lettere fysiske skader.

Politiet ønsker ikke å komme nærmere inn på grunnlaget for siktelsen på nåværende tidspunkt.

– Det gjenstår fortsatt en god del etterforskning i saken, og vi kan derfor ikke gå ut med informasjon som kan påvirke vitner. I tillegg venter vi på rapport både fra ulykkesgruppa i Statens vegvesen og fra krimteknikerne, sier Rindal.

Vedkommende jurist ved Sør-Trøndelag politidistrikt som har saken, var fredag ikke tilgjengelig for kommentar.

Ulykken skjedde i en 80-sone på E39 ved Haukvika i Hemne om kvelden 12. desember. Personbilen med familien på fem kjørte vestover og kolliderte med hengeren på den møtende lastebilen. Den skal ha fått sleng i en svak høyrekurve. Det var kvinnen som kjørte personbilen, og hun vil være et viktig vitne for politiet i den videre etterforskninga.

Sjåføren, en mann i 20-åra fra Trondheim, ble samme kveld/natt avhørt ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor. Ifølge Jostein Rindal har han avgitt en grei forklaring, men han kan heller ikke komme inn på detaljer for hva sjåføren har forklart. Han fikk beslaglagt førerkortet og det ble tatt blodprøve, begge rutinemessig, men det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

Det var noe glatt på ulykkesstedet, men ifølge det politiet tidligere har uttalt «ikke verre enn det en kan forvente på denne årstida». Like etter ulykka uttalte politiet også at det ikke var noe klanderverdig rundt vedlikeholdet på veien på ulykkestidspunktet.

Den siktede sjåføren har så langt ikke fått oppnevnt en forsvarer.