Bjørnekjøtt er ikke hverdagskost for kjøttprodusenten Hognamat på Innset i Rennebu.

– Dette er første gang vi skal tilberede bjørnekjøtt. Vi har tenkt å lage spekemat av kjøttet, sier Arnt Strand i Hognamat.

De er ikke helt sikker på hvordan oppskriften blir enda.

– Vi har mye erfaring med andre typer kjøtt, så vi skal nok finne på noe som går godt også til dette kjøttet, forsikrer Strand.

Den noe uvanlige spekematen skal spares til Rennebumartnan i sommer. Strand mener det blir omtrent 70 kilo med kjøtt og bein fra bjørnen, som veide 111 kilo.

Ung hannbjørn

Bjørnen som ble skutt ved Almåsgrenda i Midtre Gauldal var en ung hannbjørn. Den ble observert på et viltkamera forrige mandag. Dagen etter ga Direktoratet for naturforvaltning (DN) fellingstillatelse i Midtre Gauldal, Holtålen og deler av Tydal og Selbu.

Bjørnen ble felt av personell fra statens Naturoppsyn, med bistand fra et lokalt jaktlag.

En til bjørn

Torsdag, dagen etter denne bjørnen ble skutt, ble det gitt fellingstillatelse på en annen bjørn. Det skjedde etter at det ble observert spor i Midtre Gauldal som det viste seg ikke kom fra den skutte bjørnen.

Foreløpig har ikke jegerne klart å finne den andre bjørnen, og fellingstillatelsen går ut mandag 30. april.