Det var under behandling av saken om «Reglement for godtgjørelse til folkevalgte» ordføreren ville si fra seg lønnshoppet. I innstillingen til saken går det fram at ordførers godtgjørelse settes 480 600 kroner fra 1. januar i år. Beløpet tilsvarer 80 prosent, som er ordførers stillingsandel i Snillfjord.

– Uansvarlig og utidig

Under behandlinga av saken tok John Geir Stølan ordet og foreslo at godtgjørelsen holdes på dagens nivå på 431 000 kroner. Under voteringa fikk forslaget kun én stemme – ordførerens stemme.

Stølan sier at en slik lønnsøkning vil ta seg dårlig ut.

– Det er trange tider i Snillfjord. Vi skjærer ned, og da opplever jeg det både uansvarlig og utidig at ordføreren skal gå opp 50 000 kroner i lønn. Det er et dårlig signal utad, sier Stølan.

Solid på bunn

Det var kommunestyret som i januarmøtet oppnevnte en komité som fikk i mandat å se på reglementet for godtgjørelse til folkevalgte. Komiteen har i sin gjennomgang tatt utgangspunkt i ordførerlønna i nabokommunene, og «rangeringa» – gjengitt i ST 4. april – viser at ordføreren i Snillfjord ligger på en solid bunnplass.

Ulike prinsipp

Årslønna på 431 000 kroner i 80 prosent, tilsvarer i underkant av 540 000 i 100 prosent stilling. Likevel er dette ca 110 000 kroner lavere enn lønna til ordføreren i Agdenes, som har den nest laveste lønna i ST-kommunene. Selv om komiteen uttrykker forståelse for at det er trange tider i Snillfjord, har de likevel foreslått å øke lønna til 480 600 kroner (tilsvarende 600 750 kroner i 100 prosent).

– Komiteen har lagt til grunn et prinsipp tilsvarende godtgjørelsen til stortingsrepresentanter, mens gjeldende reglement i Snillfjord forholder seg til konsumprisindeksen, forklarer Stølan.

Stølans forslag

Det er også en annen kuriositet i saken: Det var nemlig John Geir Stølan som i forrige periode, og før han ble ordfører, foreslo og fikk gjennomslag for gjeldende reglement.

– Det er også en grunn til at jeg ikke kan gå med på å gi meg selv en lønnsøkning på 50 000 kroner, sier Stølan, som fram mot neste kommunestyremøte, der saken blir endelig avgjort, sier han vil forsøke å finne enda flere argumenter imot en lønnsøkning.

Les mer...

I STs PAPIRUTGAVE ONSDAG, FINNER DU OVERSIKTEN OVER HVA DE ØVRIGE ORDFØRERNE TJENER.