– Dette er en røverhistorie, sier Elin Størseth Rønningen. Hun er pensjonist og betaler honnørbillett på bussen. Når hun reiser fra Klæbu til Orkanger, betaler hun sine 41 kroner fra City Syd til Orkanger.

Bytakst

Men etter at bussholdeplassen på Hov ble flytta noen meter lenger nord, har hun sluppet unna med å betale 20 kroner fra Orkanger til City Syd. Vel å merke når hun tar bussen nyvegen (E39). Tar hun bussen fra Thamshavn, så koster det fortsatt 41 kroner.

– Jeg er ikke lei meg for å betale bare 20 kroner, men det må da gå utover firmaet, sier Rønningen, som har ringt til Nettbuss flere ganger for å varsle, og synes de burde ha ordna opp.

Sjelden klage

– Det er sjelden vi får klager på at de betaler for lite, sier Håvard Asbøll, avdelingsleder ved Nettbuss Orkanger.

Han bekrefter at det, i alle fall til en viss grad, er slik at passasjerene får børsatakst, altså stortrondheimstakst, på bussbillettene fra Hov i retning byen når de kjører nyvegen.

En ordinær billett fra Orkanger til Trondheim koster 90 kroner – fra Børsa koster det 40 kroner. Altså mindre enn halv pris om du er heldig.

Men alt kommer an på hvor langt fram sjåføren kjører på holdeplassen.

Framenden i Børsa

Takstgrensa mellom Børsa og Orkanger går midt over den nye bussholdeplassen. Dermed står bussen med framenden i Børsa og bakenden på Orkanger. I alle fall hvis bussen kjører langt fram.

– Hvis de kjører som de skal på nye Hov, står billettmaskinene i Børsa. Men de fleste sjåførene er våkne og kjører seg ikke helt fram. Hadde billettmaskina stått baki bussen, hadde det ikke vært noe problem, sier Asbøll.

Han sier at han har purra på til de som har ansvar for billettsystemet i Nettbuss for å få retta opp feilen flere ganger, men så langt har det ikke skjedd noe.

Les også:

Helt ko-ko busspriser

Bussprisene blir nesten halvert

– Det må da gå utover Nettbuss, mener ærlig passasjer Elin Størseth Rønningen. Arkivfoto