Da Inger og Kjell Gjøås etablerte seg i Gunnhildstaupet i Sundlibakkan for 25 år siden, var tomta nærmest for en stor leirdunge å regne. gjennom 25 år har de formet en frodig og eventyrlig hage. den er ikke stor, men den er desto mer fargerik og med mye hjerterom.

For Ingrid er hagen helsebot og rekreasjon i dobbel forstand da hun i mange år har slitt med store smerter i ledda. For henne er hagen både trim og sjelebot. Her går hun og pusler som hun selv sier.

Hagen består av stauder i rikt mon. Her er en fiskedam med fisker. Det er bærbusker og frukttre. Hver eneste kvadratmeter er utnyttet. Og der sola slipper til er det sitteplasser, fire til sammen, slik at de virkelig kan nyte trøndersk uteliv.

– Vi sitter ute til 11 hver kveld samme om det regner. Vi har tak over hodet og tenner opp i peisen, forteller Ingrid som har stor glede av å ha med seg barnebarna i hagearbeidet. Fem små barnebarn er med og hjelper til, mater fisker og undres på hva som etter hvert kommer av godt å spise på bærbusker og frukttre. I hagen til besteforeldrene er det godt å være.

Les mer om uterommene:

En skikkelig utstuggu

Småhus til flere formål

Annes eget paradis

En hage - mange rom

Fineste hagen i "by`n"

Oase i trafikkøy

Nabolagets omsorgsbolig

Fra fotballbane til drømmehage

Trivsel i uterommet

Godt rom på liten plass

Se alle uterommene

Inger Gjøås og barnebarnet Nora (Belsvik) tar en pust i bakken.