Orkanger

På værvarselet på P4 i morges, meldte de oppholdsvær over Trøndelag i dag, og kanskje noen byger utover dagen. Det er mye mer optimistisk enn hva yr.no meldte i går, så jeg velger å stole på radaren til overnevnte radiokanal hva godværet angår, men for at dette skal bli en klassisk «Vær-Sjur», så må jeg selvfølgelig inn på nettet og se hva som foregår der.

Yr har faktisk oppdatert seg litt fra gårdagens begredelige varsel – jeg sjekket dette da jeg tok en «snartur» til Skaun. Helt på bærtur og greier. Alt som mangla var ei vidde. De melder nå sol fra morgenen av i dag, mens det midt på dagen og utover ettermiddagen, kan komme noen byger. Dette har de merket med den sedvanlige regnskyen med ei sol bak, som poppet opp tidligere i sommer. Fra og med i kveld, minske sjansene for nedbør og solen kan atter komme frem igjen.

Tirsdag varsles med noe mer stabilt vær – lite regn, heldigvis – men også noen kaldere temperaturer, mens onsdag gråner det til igjen og det er noen sjanser for en og annen regndråpe. Temperaturene blir heller ikke noe å skryte av. Rundt 12-13 varmegrader. Men så igjen, så lenge det ikke sner eller er -30, så bør vi vel være fornøyde, eller hva?

Løkken verk, Rennebu, Rindal, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Som vanlig er det mye det samme på disse stedene som på Orkanger, så jeg er vel egentlig ikke overrasket. Kanskje jeg bare skulle begynne å skrive et «varsel» for alle stedene, men så igjen ... Det er alltids noen variasjoner, så da er det like greit å beholde det slik det er. Rennebu skiller seg litt ut med utsikt til tordenbyger i løpet av ettermiddagen, så om dere er ute og går og blir overrasket av at Tor kjører vogna si over hvelvingen på jakt etter jotner, vel, den sikreste posisjonen når man er ute, er å stå med baken i været. Det ser kanskje merkelig ut for de som ser dere, men om ikke annet er det visstnok det sikreste.

Lesernes bilder

Ikke overraskende dårlig med bilder som ventet meg da jeg kom tilbake fra Stavanger, men om dere har noen dere vil ha med i denne spalten, send de til sjur.vaage@avisa-st.no. Fortsatt god sommer!