De måtte av med skoene og vasse, både snorklipper Arne Vangen, som har tegna og prosjektert anlegget, Lisa Ofstad fra Orkdal sanitetsforening og velforeningsleder Hans Kringstad. Og vannet var slett ikke verst, men Kringstad var den eneste som tok et skikkelig bad.

Hans Kringstad var glad for at mange hadde kommet til åpninga, der det også var gratis grillmat. Han la vekt på at det er viktig for folkehelsa at de nå legger til rette for rullestolbrukere og de som er dårlig til beins. Her kan de parkere på asfaltert handikapparkering, og det er også lagt asfalt slik at de kommer til både soltribunen og den femti meter lange rullestolbanen ned til sjøen. Det er også handikaptoalett på plassen.

Utbyggingen har vært et omfattende prosjekt for velforeningen. Kostnadene ble på omtrent 350 000 kroner, og det har vært mange dugnadstimer som har vært ledet av Leiv Garberg. Orkanger Vel har sjøl gått inn med omtrent 200 000 kroner i prosjektet, ellers har de fått 25 000 kroner fra Orkdal sanitetsforening og 125 000 fra Extra-stiftelsen. Dette er spillmidler fra Norsk tipping som er forbeholdt anlegg for funksjonshemmede.

Dettte er det foreløpig siste anlegget som Orkanger Vel har fått til i Gammelosen på Orkanger. Fra før har de blant anna fått til tre badestrender, utescene og flere grillplasser. Det som nå står igjen, er å få til toppdekke på BMX-banen i andre enden av Gammelosen, men det vil bli gjort neste år. Nå har Orkanger Vel fått til så mange anlegg i Gammelosen, at Kringstad mener de bør konsentrere seg om å vedlikeholde det de har framfor å bygge mer.