Orkdalingen Aksel Landsem Mjøen er i gang med sitt første skoleår på Norges handelshøyskole i Bergen. Noe av det første han gjorde var å søke om å få bli styremedlem i Aksjonsuken.

Aksjonsuken er Norges største studentdrevne innsamlingsaksjon. Den jobber tett sammen med Unicef.

Pengene som samles inn går i år, som de fire siste årene, til Unicefs prosjekt «Schools for Africa».

– Pengene vi samler inn går uavkortet til å bygge skoler, kjøpe inn skolebøker, utdanne lærere og generelt øke levestandarden for barna i Malawi, sier eksternansvarlig styremedlem, Aksel Landsem Mjøen.

Kronerulling fra

studentforeninga

Aksjonsgruppen samlet i fjor inn hele 800 000 kroner til prosjektet.

– Målet i år er å slå alle rekorder ved å samle inn over en million kroner, sier Mjøen.

Samler de inn mer enn fjorårets beløp, får de en tilleggssum på 20 000 kroner fra Norges handelshøyskoles studentforening(NHHS).

Under aksjonsuka, som varer fra 10. til 15. september, bidrar NHHS med kronerulling. For hver krone som samles inn opp til 150 000 kroner, gir studentforeningen en krone. Det vil si at Aksjonsgruppa sitter igjen med 300 000 kroner etter å ha samlet inn halvparten.

Unicef-prosjektet samler i alt inn penger til 11 land i Afrika. I perioden mellom 2005 og 2009 ble det samlet inn hele 85 millioner USD(amerikanske dollar) til prosjektet. Det ga hele fem millioner afrikanske barn en bedre skolehverdag.

– Aksjonsgruppen hadde satt stor pris på om også Trøndelags befolkning hadde bidratt, sier Mjøen.

Ønsker du å støtte saken?

For å støtte saken med 100 kroner via SMS er det bare å sende en SMS med kodeord NHH til 2160. Pengene går uavkortet til skolebarn i Malawi.

For hver 100 kroner som gis, mellom 10. og 15. september, donerer studentforeningen ved NHH 100 kroner. Det vil si at din hundrelapp er verdt 200 kroner frem til lørdag.