Et grufullt syn møtte Bård Kalstad da han forrige fredag rykket ut for å avlive en skadet hjort ute på jordet ved gården Dombu nedenfor Bjørsetdammen i Meldal.

– Jeg tok turen og fant hjorten liggende på bakken. Da jeg nærmet meg, reiste den seg opp og hinket på tre bein bortover. Jeg kjente den råtne lukta etter skaden på bakfoten, forteller Bård Kalstad, som er leder i Meldal storviltråd og medlem i fallviltgruppa.

Den venstre bakfoten var ut av hofteskåla. I tillegg var skinnet oppover lårbeinet, på den tre-fire år gamle bukken med sju spir, opprevet. Kalstad konkluderte med at den etter all sannsynlighet har blitt påkjørt av en storbil.

– Etter lukta å dømme var skaden i hvert fall tre uker gammel. Man kan bare tenke seg hvor dyret har lidd siden påkjørselen, sier han.

Det skal sies at man ikke vet hvem som har kjørt på hjorten. Men moralen er uansett: Dersom man kjører på et dyr, er man pliktig til å varsle fra om hendelsen, slik at dyret ikke lider unødvendig.

– Det er ikke straffbart å kjøre på et dyr. Ingen kan klandres for det når en hjort hopper ut i veibanen. Men ved slike tilfeller er det varslingsplikt, understreker Brynjar Einum, lensmann i Meldal.