25 jegere jaktet ulv i Agdenes forrige lørdag. Men for mange ulvespor bidro til at jakta ble vanskelig og resultatløs. I helga har det ikke vært systematisk sporing etter gråbein.

– Enkelte har vel vært ute på eget initiativ. Men jeg har ikke oversikt over det, sier jeger og jaktkoordinator Trond Nergaard.

Ulven ble for ikke lenge siden sett av en mann i Agdenes. Samtidig ble det funnet to døde elger, som trolig var tatt av ulven. I tillegg hadde han gravd ut ei maurtue som han hadde brukt som madrass.

– Jeg fikk lørdag en telefon fra en hytteeier. Han hevdet å ha funnet spor som gikk i retning Grønningen. Han hadde ikke fulgt dem så langt, og han kunne heller ikke med sikkerhet si hvor ferske de var, forteller Nergaard.

De ferskeste ulvespora ble observert forrige mandag. De gikk i retning Grytdalen i Orkdal. Det er samme plass som naturfotograf Arne Hugdal sist høst tok bilde av Østmarka-ulven mens den jaget hjort.

– Blir det ny organisert sporing snart?

– Nå kommer det snø igjen, så det kan bli aktuelt. Håpet er å finne ferske spor. Gjør vi det, er vi forberedt på å reagere kjapt, forsikrer Nergaard.

Han sa følgende til ST etter forrige helgs sporing: – Skal vi klare å ta ut ulven, må det skje på vinteren med sporsnø. På sommers tid er det nesten umulig å jakte ulv.