Den regionale rovviltnemnda er bekymret for at ulven ikke blir felt før beitesesongen starter.

– Forsøk på ekstraordinært uttak av ulven bør iverksettes så raskt som mulig, og fortrinnsvis men det ennå er sporsnø, sier Arne Braut, fylkespolitiker (Sp) og leder av den regionale rovviltnemnda.

I kommunene Agdenes, Orkdal, Hemne og Snillfjord er det nå lisensjakt på ulv. 293 jegere i STs åtte kommuner har løst lisens. Lisensjakta pågår ut mars måned.

– Ulven er fortsatt registrert i området slik at skader på bufe er stort hvis ulven ikke tas ut før beitesesongen 2013, sier Braut.

– Ikke mistillit

Rovviltnemnda vedtok ekstratiltak under et møte sist onsdag. Det betyr bistand fra Direktoratet for naturforvaltning (DN). Det innebærer igjen at fagfolk og ulveeksperter knyttet til Statens naturoppsyn (SNO) blir engasjert i ulvejakta. Det kan være aktuelt å ta i bruk helikopter.

– Vårt vedtak har ikke med mistillit til de lokale lisensjegerne å gjøre. Men det beste er å ta ut ulven før lisenstida er over, sier Braut.

Ulven har den siste tida etterlatt seg spor flere steder i Ingdalsmarka i Agdenes. Den er også ved \en anledning blitt sett.

Flere ganger har jegere vært ute og jaktet. Én gang var de også fryktelig nær, men ulven kom seg unna.

Alvorlig

– At vi ønsker bistand fra DN, sier noe om alvoret i situasjonen, poengterer Braut.

Region 6, som huser våre kommuner, har ikke bestandsmål for ulv. Selv om streifdyr forekommer, har rovviltnemnda vedtatt at det ikke er ønskelig med stasjonære ulver i regionen.

Ulven som har løpt rundt i vårt område siden i fjor sommer, den såkalte Østmarka-ulven, stammer fra den sørskandinaviske bestanden og har ingen betydning for den genetiske variasjonen.