– Jeg har fått meldinger, men har ikke fått sjekka det ut. Vi har ikke noe bevis for at det er flere ulver, men det går ikke an å utelukke det. Det er én måte å finne det ut på, og det er å samle skit og få DNA-prøver, sier Geir Håvar Ingdal som er rovviltkontakt i Agdenes, Snillfjord, deler av Orkdal og deler av Hemne.

DNA-prøver har vist at ulven som holder til i området mellom Orkdal, Agdenes og Snillfjord, er den såkalte Østmarka-ulven. DNA-prøver vil også kunne bevise om det er flere ulver.

Ikke bevis

Det er en privatperson som har sett sporene etter det som kan være to ulver som leiker seg. Han sier til ST at han heller ikke være helt sikker, men er åpen for muligheten for at det er flere ulver. Han har ikke bilde av sporene og dermed ikke noe bevis.

Spekulasjoner

– Kan det være en hunnulv som har kommet til området?

– Det kan det være, men det blir bare spekulasjoner. De kommer og forsvinner fort, sier Geir Håvar Ingdal.

Det er meldt om at det er mye ulvespor både i Snillfjord og Agdenes og at ulven har markert mye med urin. Ifølge Geir Håvar Ingdal har ulven markert revir hele tida, og han sier at det heller var mindre av det sist han fulgte etter ulven.

Rovviltkontakten gikk sjøl i sporet etter ulven hele torsdag fra Grønningen via Kallurdalen og over til Steinsdalen. Da var det bare én ulv. Ulven har prøvd seg på å ta livet av en elg uten å lykkes, og det er observert spor etter kamp og mye blod i området.

Jakt lørdag

– Ulven har helt lagt om måten å fare på. Tidligere, da det var råtten snø, kunne han være på samme plassen i fire-fem dager. Nå springer han tre kommuner på et halvt døgn. Det er ikke noe problem å finne spor, men å komme før ham er vanskelig, sier jaktleder Trond Nergaard. Lørdag var det cirka 30 jegere som var ute og jakta på ulven, som det er lisensjakt på ut mars.

Kom ikke innpå

Nergaard forteller at de starta jakta nesten uti Grønningsmarka lørdag. Det var jegere både på agdenessida og på snillfjordssida, som samkjører seg over radio. Men jegerne som fulgte sporet på ski, kom på etterskudd helt fra start. De kom aldri helt innpå ulven, som for utover mot Snillfjord og videre inn i Grytdalen. Det var lett å følge de nattferske spora, men tungt å gå. Det var skare, men et lag med nysnø og til dels gjenføket på toppene.

Haster

Dersom lisensjegerne skal få tatt ulven før mars er ute, begynner det å haste, mener Nergaard. Han tror de vil gjøre et siste forsøk i uka som kommer. Det blir vanskelig å jakte når palmehelga kommer, og flere dager i påska er det forbud mot jakt. Alternativet er at Statens naturoppsyn (SNO) tar ut ulven, de kan bruke skuter og eventuelt helikopter.