– Det er et under at ingen har sett den. Det var veldig mye aktivitet med folk, unger som bråka og hunder som bjeffa, den for like forbi flere hytter. Noen kunne like godt ha møtt ham, men det ser ut som han har litt kontroll på hvor vi er hen. Den er ikke direkte sky, men han er lur. Det virker sånn, det er få som har sett den ut fra hvor lenge den har vært her, sier rovviltkontakt Geir Håvar Ingdal.

Sprang i traseen

Dette skjedde midt på dagen i 13-14-tida søndag i grensetraktene mellom Agdenes, Snillfjord og Orkdal. En person spora ulven rett ved Rangvatnet, det var også noen jegere etter ham, og da begynte ulven å springe, til dels i skitraseen, og den for etter hvert mot Håvardsdalsnasen og Kattugla. Etter at jegerne hadde gitt seg, var rovviltkontakt Ingdal ute i kveldinga. Han fant sporet og fant ut at ulven var «ringa inn» i lia mellom Kattugla og Håvardsdalsnasen.

To ulver?

Det ble søndag også meldt om et annet spor som går over Drevan, videre over Furtjønna og Brødlia og Fjellkjøsen i Orkdal. Ingdal sier at det ikke går an å utelukke at det er det samme dyret, for ulven farer fort på denne tida.

Lørdag ble det også meldt om spor som kunne tyde på at to ulver har leika seg i snøen ved Auseten i Snillfjord, men Ingdal understreker at det bare er en DNA-prøve av ulveskit som kan bekrefte om det er en eller flere ulver som er på ferde. Bildet til denne saken er tatt på Svarttjønna på lørdag. Svarttjønna ligger 5-6 kilometer fra Auseten, og midt mellom Austvatnet og Furtjønna.

Ingdal og Statens naturoppsyn (SNO) er stadig ute for å spore ulven, og finne ut hvor den er hen, og om det eventuelt er mer enn en ulv. Spor etter dyret er sett helt ute i Kalurdalen i Ytre Agdenes og plutselig kan han være på Fjellkjøsen i Orkdal. Men med en fart på 30 kiliometer i timen, er det ikke noen umulighet.

– Det er et puslespill vi prøver å løse.

– Er du mer eller mindre sikker på at det er mer enn en ulv nå?

– Jeg er helt åpen på det. Jeg er verken mer eller mindre sikker. Vi må ha muligheten åpen, sier Geir Håvar Ingdal.