Oppfordringa kommer fra Rovdata, som ber deg deler dine observasjoner av de store rovdyrene ved enkle tastetrykk.

– Påska står for døren og med den venter turer på ski eller til fots ute i naturen for mange. Sjansene øker dermed for å komme over spor eller andre sportegn etter de største rovdyrene som vi har i Norge. Brunbjørnen ligger i hi, men du kan godt komme over spor eller andre sportegn etter gaupe, jerv og ulv. Vi i Rovdata håper at du deler disse observasjonene med oss, oppfordrer Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Ta bilder

Du kan enkelt legge inn dine observasjoner på www.skandobs.no med Rovdata-appen. Med smarttelefonen får du enkelt tatt et bilde, loggført posisjonen ved bruk av telefonens GPS og fylt inn nødvendige data. Husk å få med noe på bildet som gir informasjon om sporavtrykkets størrelse, en fyrstikkeske fungerer for eksempel fint.

Alle observasjonene havner i rapportsystemet Skandobs på internett, som er felles med Sverige. Her kan du også se hvilke observasjoner som svenskene gjør i påska.

Gratis

– Ditt bidrag er en viktig og avgjørende ressurs for oss i overvåkingen av de største rovdyrene. Ved å dele dine observasjoner med oss gjennom Skandobs vil du bidra til mer kunnskap om disse artene og hvor de lever i Norge og Sverige, sier Kjørstad.

Rovdata-appen kan lastes ned gratis fra App Store og Goolge Play med en smarttelefon.