Litt før klokken 19.00 fredag kveld ble Agdenes-ulven felt fra et helikopter, det bekrefter Lars Olav Lund i Naturoppsynet.

Lokaliserte ulven

- Vi fikk lokalisert ulven i dag, og varslet fra til DN. Ulven var i et område med et terreng som var gunstig for bruk av helikopter, dermed ble det tatt i bruk, sier Lund.

Han forklarer at de har mulighet til å benytte seg av motorisert jakt dersom det er hensiktsmessig.

- Helikopteret kom hit sent på ettermiddagen fredag, og ulven ble felt rett før klokken syv, så det gikk fort.

Profesjonelle jegere

Direktoratet for naturforvaltning (DN) hadde fattet vedtak om felling av ulven. Oppdraget var gitt til Statens Naturoppsyn (SNO), og det var profesjonelle jegere derfra som felte ulven fra helikopteret.

Ulven blir nå fraktet til Nina (Norsk institutt for naturforskning).

- De vil undersøke dyret og ta en rekke prøver, sier Lund.

Lang jakt

Lisensjakta etter Agdenes-ulven pågikk ut mars, uten at jegerne lyktes med å felle ulven.

Jegerne i Agdenes hadde bistand fra jegere både fra Stølen og Budalen under innspurten av lisensjakta i påska, men til ingen nytte. Snøvær gjorde det vanskelig å følge spor, og forholdene var ikke gode for å få tatt ulven.

DN fikk søknad fra Agdenes kommune, og flere andre henvendelser fra folk i området, om uttak av skadedyr. De besluttet som følge av dette å sett inn helikopter i jakten.

Beiteområde

Tidligere denne uka sa Knut Bolsø i Agdenes kommune at det begynte å haste dersom man skulle klare å ta ulven.

– Det er ikke mange sjanser igjen nå, siden snøen og muligheten for å følge spor snart forsvinner. Det er ikke mulig å slippe ut beitedyr på forsommeren her i Agdenes hvis ulven fortsatt er her, det sier de som driver i beitenæringa, sa Bolsø.

Si din mening her:

Les mer: