Den er blitt kalt Agdenes-ulven, men ble faktisk skutt på Ausetsætra i Snillfjord fredag for snart to uker siden. Derfor mener Laila Selven at Snillfjord må være rette plassen å stille den ut på.

– Jeg satt og kjørte bil, og hørte en debatt på radio. Der ble det sagt at den skulle sendes til en preparant, for så å bli utstilt på en eller annen institusjon, trolig et museum eller et universitet – jeg vet egentlig ikke. Derfor kom jeg med et impulsforslag i formannskapet om at siden den ble skutt i Snillfjord, bør den stilles ut her, fortrinnsvis i tilknytning til rådhuset, sier Laila Selven til ST.

– Rått parti

Rådmannen ble etter forslaget, som ble fremmet under orienteringssakene mot slutten av møtet, satt på jobben til å finne ut hva det vil koste Snillfjord kommune å få ulven «hjem».

– Hva synes du om at den ble skutt?

– Jeg er todelt. Jeg skjønner godt de som mister husdyr på beite. Men da jeg selv så sporene og møtte jegere med våpen og skutere på skitur i marka, fikk jeg følelsen av at dette var rått parti. Jeg er ikke imot ulv, men forstår samtidig at den ikke kan være her, sier Laila Selven.