Rovviltkontakt i blant annet Melhus og Skaun, Arnfinn Tanem, kan bekrefte at det er en ulv i området nå.

– Trolig er det en ung hannulv, sier han.

Ifølge Tanem har ulven kommet nedover Gaudal. På Kotsøy i Midtre Gauldal kommune ble et dyr som lignet en ulv sett forrige tirsdag. Den hadde blant annet svømt over elva.

– Vi fant spor, og disse var fra ulv, fastslår rovviltkontakten.

Tydelige spor

Dagen etter ble det funnet tydelige spor i nysnø etter ulven på Rognes. Og sist fredag ble gråbein sett ved Grøtvatnet på Hølonda.

– Den erfarne jegeren så ulven på morgenen. Her fant vi også spor som raskt ble konkludert som ulvespor, sier Tanem.

Og ikke nok med det: Torsdag morgen i forrige uke, altså dagen før Hølonda-observasjonen, ble rovviltkontakt i Orkdal og Agdenes, Geir H. Ingdal, oppringt.

Så ulv?

En kvinne fra Hemne meldte inn en observasjon av et dyr hun trodde var ulv.

– Observasjonen ble gjort ved Sika i Orkdal. Jeg var ute og sporet samme morgen. Men natt til torsdag var det kaldt, og på morgenen snødde det, så vi fant ingen spor, sier Ingdal.

Tanem mener det er lite sannsynlig at dyret som ble sett i Orkdal, er hannulven som ble sett på Hølonda dagen etter.

– Jeg kan ikke med 100 prosent sikkerhet utelukke noe. Men vi er ganske sikre på at «vår» ulv på dette tidspunktet befant seg i området Singsås-Melhus, sier han.

Hår til DNA-analyse

Fra Hølonda til Skaun og over til Orkdal er det kort vei for et streifdyr. Ingdal ber derfor saueeiere i dette området være ekstra oppmerksomme når de snart slipper dyra ut på beite.

– Vi vil ikke skremme noen. Men vi ber om at alle melder fra dersom de ser noe unormalt, sier Ingdal, som med det mener spor, ulven eller kadaver.

Arnfinn Tanem forteller at det så langt ikke er funnet DNA etter ulven. Imidlertid fant han ett hår på Hølonda som er sendt inn til analyse. Svaret fra denne prøven har han ikke mottatt ennå.