– Observasjonen ble gjort på et lite småbruk på Kuvåsåsen cirka 500 meter sør for Skaun stadion, forteller Per Melby i fallviltgruppa i Skaun.

Det var ei dame som så det hun mener var en bjørn på knappe 100 meters hold, nokså nøyaktig klokka 12.00 fredag.

Liten

Ifølge Melby må bjørnen ha vært forholdsvis liten. Den var brunaktig i pelsen og satt med ryggen til før den reiste seg opp og forsvant. Dama så på den i kikkert, men rakk ikke å ta bilde eller video av den.

Melby og en til fra fallviltgruppa var på stedet for å se om de kunne finne spor av bjørn. De så tydelig spor etter at noe som har sittet i graset, men fant ikke andre spor. De hadde også med seg elghunder, men på grunn av at det var spredd kuskit på jordene nylig, var det ikke gode forhold for hundene til å spore bjørn.

Ikke usannsynlig

– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at det er bjørn hun har sett, men hun var sikker i sin sak, sier Melby. Han sier det ikke er usannsynlig at det er bjørn i området, sjøl om det ikke skal være observert dyr på veg dit. Det er sett gaupe i samme område i vinter, og det er ikke uvanlig med rovdyr trass i at det er midt i bygda, ifølge Melby.

Nettopp det at det ligger så sentralt, gjør at det bør være god sjanse for at flere vil se dyret. Melby oppfordrer folk til å varsle hvis de mener de ser bjørn. Det er spesielt viktig siden det er tida for å slippe sauer akkurat i disse dager.