– Det har vært noen ute i morges, ja, bekrefter Knut Bolsø i Agdenes kommune.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag ga søndag klokka 19.00 fellingstillatelse på én ulv i Snillfjord eller Agdenes. Bakgrunnen er meldinga om at ulven har drept et lam i Agdenes, og at den har oppholdt seg i området over tid.

Ulven skal nå tas ut. Det vil si at det er skadefelling og ikke lisensjakt.

– Kommunen er bedt om å oppnevne et jaktlag. Fellingstillatelsen kom først i går, så vi har ikke fått summet oss riktig ennå. Jegerne her er ofte bønder, og de har mye å gjøre nå, sier Bolsø.

Villy Løvnes var på vei til jobb ved El-pro klokka 06.15 mandag morgen da et hundelignende dyr plutselig kom opp fra fjæra i Selva i Agdenes kommune.

– Dette skjedde ved de store, blå tankene. Den kom opp på veien og løp et par hundre meter bortover, helt til Selva bygg, før den dro opp i skogen. Der stoppet den og kikket på meg en stund, forteller han.

Løvnes forsøkte å ta bilde med mobiltelefonen. Men på grunn av langt holdt, ble det dårlig.

– Kona mi kjørte bak meg, og hun så også ulven, sier han.

Etter meldinga i Selva, rykket rovviltkontakt Geir H. Ingdal ut. Hans oppgave er kun å dokumentere spor og gjerne DNA, i form av ekskrementer eller hår.

– Vi har funnet masse spor. Ulven har løpt på jordene her ute. I tillegg har den løpt gjennom en hage knuttet til et bolighus, sier Ingdal like før klokka 10 mandag formiddag.

Løvnes forteller at observasjonen i Selva i morgentimene pågikk i flere minutter.

– Det var en stor opplevelse. Det er ikke hver dag du ser ulv på vei til jobb, sier han.

Lammet som var bitt i hjel ble funnet søndag formiddag av en saueeier i Størdal i Agdenes, virka ei mil fra Selva nærmere Lensvik.

Lammet var fortsatt varmt og hadde gått sammen med flere andre lam og sauer på innmarksbeite. Flere av de andre sauene var blitt skremt og jaga ut av inngjerdinga si.

– Så langt er det ikke rapportert om flere kadaverfunn, sier Ingdal.

Det er ikke tillatt å felle ulven utenfor Agdenes og Snillfjord. Dersom det skjer, blir det en politisak.

LES MER OM ULVEN HER: