I ST 9. juli anmodet Aabergsbotten Senterpartiet om å ta et oppgjør med sine regjeringskolleger i SV og Arbeiderpartiet når det gjaldt rovdyrpolitikken. Hun uttalte at hvis ikke Greni følger opp det enstemmige rovdyrforliket i forhold til regjeringskollegaen i Miljøverndepartementet, betrakter hun Grenis bekymringer som krokodilletårer.

Det gjorde SPs stortingsrepresentant Heidi Greni fra Holtålen forbannet.

SP er aktiv

– Høyre har ikke foretatt seg noe eller ment noe i rovdyrpolitikken. Erna har vært fullstendig taus i rovdyrpolitikken, hevder Greni som mener at Torhild Aabergsbotten med utspillet sitt later som hun er enig med Senterpartiet når det gjelder rovdyrpolitikken.

– Vi hadde et enstemmig rovdyrforlik. Høyre derimot har ikke tatt noe initiativ. Senterpartiet har vært veldig aktiv i forhold til våre regjeringskollegaer. Helt siden 2010 har vi stilt kritiske spørsmål til miljøverndepartementet. Miljøvernministeren legger nå til rette for helikopterjakt og plottjakt (jakt med hund) etter sterkt påtrykk fra Senterpartiet, sier Greni.

SP er bekymret

Selv har hun tatt mange telefoner til miljøvernministeren for å øve påtrykk for å få tatt ned bestanden av rovdyr.

– Senterpartiet vil ikke ha ulv i Norge i det hele tatt. Vi kjemper for å få effektivisert rovdyruttaket, men så langt har vi ikke fått Høyre på banen verken lokal, regionalt eller nasjonalt, sier Greni som mener at Høyre ikke har noen formeninger om rovdyrpolitikk og heller ikke er særlig aktiv i forhold til norsk matvareproduksjon.

– Senterpartiet er bekymret for norsk matvareproduksjon. Det henger sammen med rovdyrbestanden. Høyre deler ikke denne bekymringen og engasjementet.

Trenger avklaring

Greni etterlyser en avklaring om hva Høyre mener om rovdyr i Norge og hvilke bestandsmål de har.

– Høyre i Sør-Trøndelag har aldri vært på banen for å hindre de grusomme tragediene vi har hatt, og hittil har ikke partileder Erna Solberg uttalt seg i det hele tatt om dette, sier hun.

Hun viser til at Gunnar Gundersen, Høyre-representant fra Hedemark, ble nedstemt på landsmøtet i 2011 da han hadde et innlegg som hun mener var i retning av Senterpartiet sin rovdyrpolitikk.

SP er tydelig

Heidi Greni vil ha seg frabedt beskyldninger om at hun feller krokodilletårer i rovdyrsaken.

– Senterpartiet er tydelig både lokalt og regionalt, og vi har stått alene når det gjelder både engasjement og alvor. Nå har vi fått regjeringa på banen når det gjelder effektivisering av uttaket, sier hun som tilsvar på at Aabergsbotten mener at Senterpartiets viser unnfallenhet i rovdyrpolitikken.

Les mer:

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) fra Holtålen reagerer på at Høyres Torhild Aabergsbotten beskylder henne for krokodilletårer i rovdyrsaken. Foto: Stortinget