Like før klokka 09.00 tirsdag ble en bilist stoppet under en politikontroll idet han skulle kjøre ut på E39 nedenfor Hovsbakken på Orkanger. Han gjorde ikke en full stopp, og dermed ble statskassen godskrevet med 5200 kroner.

– Brudd på vikepliktsbestemmelsene i trafikken har høye bøtesatser. Å ikke stoppe foran et stoppskilt, straffes like hardt som å kjøre mot rødt lys, sier politioverbetjent Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Ikke gyldig førerkort

Krysset er skiltet med skilt nummer 204 «Stopp», og er satt opp fordi det anses som særlig risikofylt å kjøre inn på E39 med trafikk i begge retninger. Det er i tillegg 80-sone på E39.

Denne aktuelle bilisten er utenlandsk statsborger, og hadde ikke gyldig norsk førerkort. Dermed påløp enda en utgift.

Flere satser

Her er andre eksempler på hva du må blø med om du blir tatt for ulovligheter i trafikken:

Ulovlig forbikjøring: kr 5200

Brudd på vikepliktsregler: kr 5200

Kjøring på fortau, gang og sykkelsti: kr 3200

Kjøring på eller over sperrelinje: kr 3200

Kjøring uten å gi påbudt tegn: kr 2000

Kjøring og bruk av håndholdt mobiltelefon: kr 1300

Manglende bruk av hjelm, bilbelte og sikring av barn i bil: kr 1500.

7800 kroner

For øvrig er høyeste «standard» bøtesats for fartsovertredelse 7800 kroner. Det må du ut med hvis du kjører 31-35 km/t over fartsgrense 70 km/t eller høyere (en domstol kan selvsagt idømme høyere bøter ved enda grovere fartsovertredelser). Bøtesatsen på 7800 ledsages for øvrig av to prikkbelastninger i førerkortet.

DU KAN SI DIN MENING OM BØTESATSENE I TRAFIKKEN VED Å KOMMENTERE DENNE ARTIKKELEN. STÅR DE I STIL TIL ANDRE TYPER LOVBRUDD?