– En helt unik og fantastisk mulighet vi bare ikke kunne si nei til, sier kulturleder i Orkdal kommune, Arne Fagerholt, som tidligere har stått for arrangement som blant annet «Det du ikke visste om Trønderrocken» på samme arena.

Den spektakulære muligheten Orkdal kommune nå har – med en nesten uvirkelig stor artist, er et samarbeid med øvrige kulturetater i nabokommunene. Det er kommet i stand etter at Vinstra og Fagernes i all hast måtte avlyse sine bebudede konserter med verdensstjernen på hans europaturné.

– Dette fixer vi!

– De hadde booket Bruce Springsteen like før jul, men det viste seg at ingen av dem hadde fasiliteter til å ta imot ham. Blant annet var scenene for små. Dermed fikk øvrige norske kommuner muligheten. Men å ta imot Springsteen er selvsagt ingen selvfølgelighet, derfor har heller ikke mange svart veldig raskt. En hel masse ting må på plass, men Orkdal responderte positivt, da vi vet at vi greier å håndtere et slikt gigantarrangement, sier Fagerholt.

Oppfyller kravene

Bare ett av kravene er sceneutforminga, der det stilles krav om at det må være minst ti meters bredde og syv meters dybde på scenen. Her sviktet det altså for Vinstra og Fagernes, når Springsteen kommer på sin europaturné med et stort band og apparat for øvrig.

– Vi vet at vi har alt på stell i Orkdal kulturhus, og vi oppfyller de kravene som stilles. I tillegg er vi i førstedivisjon når det gjelder brannberedskap, sier Fagerholt, som mener et slikt arrangement blir et godt alternativ til andre arrangement denne dagen.

– Bruce Springsteen-konsert er å foretrekke framfor tradisjonelle 16. mai-fester, sier han.

Interkommunalt samarbeid

– Hvordan samarbeider Orkdal og nabokommunene om dette?

– Dette er blitt en hastesak, og etter en kjapp telefonrunde til øvrige kultursjefer i kommunene, er vi blitt enige om at dette samarbeider vi om; både på selve arrangementet og økonomien. Hemne, Snillfjord, Agdenes, Skaun, Meldal, Rennebu og Rindal vil stille med mannskap, og vi deler på det økonomiske ansvaret.

Håper på plussresultat

Orkdal kulturhus er selvsagt Orkdals kulturelle storstue, men den er likevel ikke størst.

– Hvorfor ikke Orklahallen?

– Vi stilte oss umiddelbart det samme spørsmålet, men fant ut at det kolliderte med et arrangement som for lengst var booket og ikke var mulig å flytte, sier Fagerholt.

– Hva vil en billett til en konsert med Bruce Springsteen koste?

– Vi er i en veldig tidlig fase etter å ha tatt over arrangementet for de to som måtte si nei, så vi vet ikke sikkert. Men det blir nok ikke en «billigkonsert». Samtidig vet vi at Springsteen har en stor skare av fans, både lokalt, regionalt og nasjonalt – sågar også i øvrige nordiske land. Vi har stor tro på at vi skal kunne få et slikt arrangement i havn med god økonomisk margin, mener Arne Fagerholt.

Orkdal for første gang

– Hva kan publikum forvente seg?

– Et forrykende show i beste Bruce Springsteen-ånd, der artisten vil ta ut absolutt alt for å tilfresstille et publikum han tidligere ikke har opptrådt for live. Mange har nok opplevd ham på konsert et eller annet sted i verden, men definitivt ikke her i Orkdal, sier Fagerholt.

– Har dere hatt direkte kontakt med Bruce Springsteen og hans management?

– Vi har nå de siste dagene fram mot endelig dato for konserten hatt en tett dialog med Bruce Springsteens agent, og han sier at alle gleder seg. Alle vet at han er utrolig populær, sier Arne Fagerholt.

Først til mølla

Billetter til konserten kan bookes på følgende telefonnummer fra klokka 08.00 søndag:

907 72 300 – enten ved direkte telefonisk kontakt eller på sms.

– Dette har gått så fort at vi ikke har hatt mulighet til å få til et opplegg gjennom Billettservice, så ved å henvende seg til dette nummeret vil alle få hjelp. Men det er som sagt begrenset med plasser i Orkdal kulturhus, så vi er nødt til å velge en løsning med «først til mølla», sier kulturlederen.

LES OGSÅ: Flere bestilte billetter til Springsteen-konsert