Fuglen til Terje Grind i Eggkleiva i Skaun kommune stakk av tirsdag 19. september.

– Da den stakk, fløy den i nordvestlig retning fra Rihåggåveien. Jeg har forsøkt å lete i nabolaget, men det er lettere sagt en gjort, sa 41-åringen noen timer etter flukten.

Hunnfuglen som lyder navnet «Kammerat» eller «Frøken», har fortsatt ikke dukket opp. Og håpet om en gjenforening mellom mann og fugl blir mindre etter hvert som tida går.

– Jeg har verken sett eller hørt den siden den forsvant. Det første som slo meg denne tirsdagen var å ta med undulaten min i et bur på letinga. Kanskje den kunne lokke tilbake kameraten sin. Men det hjalp ikke, forteller Grind nå.

– Tåler den kulde?

– Ifølge internett tåler den ned mot ti minusgrader, svarer han.

– Hva med mat?

– I utgangspunktet spiser den kornvarer. Det skal det være mulig å finne nå i kjølvannet av treskinga rundt omkring. Det er også mulig den slår seg sammen med andre fugler og dukker opp på et fuglebrett, sier han.

– Hvordan er fuglen til å fly?

– I vill tilstand er den blant Australias kjappeste fugler, forteller Grind.

– Så du har ikke gitt opp håpet om at nymfeparakitten fortsatt lever?

– Nei, men det er også kråke og skjære der ute som kan ha tatt henne, sier mannen, som i ettertid har anskaffet seg to nye nymfeparakitter.

Grind har beregnet følgende: Hvis «Kammerat» har fløyet i en rett linje da hun forlot huset i Eggkleiva, ble siste tørt land Tråsåvika camping.

– Jeg må ta meg en tur dit i løpet av helga. Eller kanskje det er en elgjeger som plutselig får se en uvanlig fugl i skogen, humrer 41-åringen, som ber folk ta kontakt hvis de ser nymfeparakitten hans.

Den flotte fuglen har ringmerking på den ene foten.