I dag går nemlig finalen i Norsk Oaks av stabelen i forbindelse med V75-stevnet på Momarken. Terje Rostad og Terje Stålesens Glad Hall T vant sitt kvalifiseringsheat på Momarken den 1. oktober, og er dermed blant favorittene til å vinne finalen.

Orkdalshoppa skal imidlertid ha en god dag og en god porsjon tur på veien for å klare å kopiere bragden fra hoppekriteriet, som hun vant. Hun er utvilsomt god nok, men det er flere skarpskodde treårshopper med i feltet. Fagbladet Trav- og galoppnytt har tippet Claudia BR som vinner, med orkdalshoppa som nestfavoritt. Men klarer Bjørn Garberg å lose Glad Hall T først over mål, vil hun mangle kun 50 000 kroner på en million kroner innkjørt i sin første sesong som løpshest. Og det kan fort skje om hun holder seg på beina. Glad Hall T har nemlig aldri tapt feilfritt.

Banerekord

Tidligere denne uka imponerte en annen orkdalstraver på Bjerke. Svein Stormyr og Svein Skjølbergs Joker Elden travet kanskje sitt livs løp da han banket storfavoritten Tekno Odin fra tet. Og ikke bare ble det seier, det ble i tillegg ny personlig rekord og ny banerekord. Den nye rekorden lyder 1.20,7, og Joker Elden fikk 40 000 kroner for innsatsen. Dermed har orkdalingen tjent hele 665 000 kroner i år, og er på vei mot sin beste sesong i karrieren.

Råsterk Theoblessa

I samme løp startet sambydingen Theoblessa. I sulkyen satt eier og trener John Einar Theodorsen. Det ble ingen penger på orkdalsekvipasjen, men elitehingstene klarte ikke å kjøre fra orkdalshoppa som til slutt landet på kilometertida 1.22,5. Så raskt er det ikke mange hopper som har travet før.

Storås imponerte

Orkdalingen Hans Wilhelm Storås har til tross for sin unge alder blitt omtalt som et kusketalent i mange år allerede. Nå kan man slutte å omtale ham som talent, men heller omtale ham som en sabla god kusk. Nylig vant Storås to løp på Momarken, og på Bjerke onsdag framviste han solide kuskeevner da han moste storfavoritten PP’s Perfect fra dødens med Concorde W.