Sør-Trøndelag tingrett ga tirsdag påtalemyndigheten medhold i at mannen, som søndag truet ekssamboeren og tente på huset hennes i Lensvik, skal varetektsfengsles i fire uker. Årsak: Gjentagelsesfare.

Politiadvokat Sigbjørn Oldren endret før fengslingsmøtet siktelsen mot 32-åringen. Mannen er nå siktet for trusler med kniv og grovt skadeverk. Han er også siktet etter mordbrannparagrafen, som har en strafferamme fra to til inntil 21 års fengsel.

Ikke avhørt ennå

Mannen, som er av tyrkisk opprinnelse, har siden hendelsene sittet på Østmarka sykehus. Han er foreløpig ikke avhørt.

– Det blir han trolig ikke i dag (torsdag) heller, men vi håper å få det til så fort som mulig, sier Elisabeth Eriksen, lensmann i Orkdal og Agdenes.

– Hva skjer videre i saken?

– De fornærmede ble avhørt da dette skjedde. I dag skal de inn i nye avhør, i håp om å få en enda bedre oversikt over hva som skjedde på søndag, svarer hun.

Kripos på stedet

– Hvor mange er definert som «fornærmede»?

– Det er flere. Huset som brant, og som mannens ekssamboer og deres felles barn bodde i, hadde to boenheter.

– Har Kripos vært i Lensvik?

– Ja, de var der på onsdag. De hadde med seg brannhund, som søker etter brennbar væske i brannruinene. Jobben til Kripos er å finne brannårsaken, forklarer Eriksen.

Dette er saken:

En 32 år gammel mann av tyrkisk opprinnelse tente søndag ettermiddag på et bolighus, en garasje og en bil i Lensvik i Agdenes. I tillegg truet han personer i det påtente huset med en kniv.

Mannen, som har lovlig opphold i Norge, har tidligere vært samboer med en kvinne (26) som bor i dette huset. De to har ett felles barn.

Etter å ha tent på, stakk han av til fots. Senere på kvelden overga han seg til politiet, ikke langt fra huset, etter å ha blitt observert av et vitne.

Ingen skal ha kommet fysisk til skade i hendelsene. Motivet til mannen for å gjøre det han har gjort er foreløpig ukjent.