En 32 år gammel mann av tyrkisk opprinnelse tente søndag ettermiddag 17. november på et bolighus hvor ekssamboeren (26) hans og deres felles barn bor i Lensvik i Agdenes. I tillegg tente han også på garasjen og en bil, samt at han truet personer i det påtente huset med en kniv.

Etter å ha tent på, stakk han av til fots. Senere på kvelden overga han seg til politiet, ikke langt fra huset, etter å ha blitt observert av et vitne.

Ingen kom fysisk til skade i hendelsene. Motivet til mannen for å gjøre det han har gjort er foreløpig ukjent. Årsak: Han er ikke avhørt ennå.

Etter pågripelsen har mannen oppholdt seg på Østmarka sykehus. I mellomtida har Kripos vært i Lensvik i håp om å finne brannårsaken.

– Vi venter både på at mannen skal avhøres og rapporten fra Kripos, forteller Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Flere vitner i saken er avhørt siden søndag kveld. Blant annet alle som bodde i huset da mannen tente på. Per definisjon er det flere som har status som «fornærmet» i Agdenes-saken.

Det siste avhøret av vitner ble gjort på fredag. Men ifølge Haugan er det aktuelt å føre flere og nye avhør av vitner, i håp om å få en mest mulig detaljert beskrivelse om hva som skjedde denne søndagsettermiddagen og -kvelden.

Disse opplysningene skal brukes når siktede er i stand til å la seg avhøre.

Sør-Trøndelag tingrett ga tirsdag i forrige uke påtalemyndigheten medhold i at mannen ble varetektsfengslet i fire uker.

Politiadvokat Sigbjørn Oldren endret før fengslingsmøtet siktelsen mot 32-åringen. Mannen er nå siktet for trusler med kniv og grovt skadeverk. Han er også siktet etter mordbrannparagrafen, som har en strafferamme fra to til inntil 21 års fengsel.