ORKDAL (OSLO): Thor Arne Johnsen innrømmer at han har skrevet ferdig takketalen – i tilfelle dugnadsgjengen fra Knyken blir ropt opp som vinnere av Ildsjelprisen under NRKs Idrettsgalla lørdag kveld.

Fire representanter

– Vi gleder oss, mens jeg gruer meg – og gleder meg! Jeg er nemlig den som er pekt ut til å holde takketalen, men selvsagt håper jeg å få framføre talen. Det betyr at vi har vunnet, sier Thor Arne Johnsen, en av fire som offisielt representerer Orkdal IL under den NRK-sendte Idrettsgallaen, som i år blir arrangert i Oslo Spektrum for aller første gang.

De tre øvrige er Marit Selnes, Egil Bysting og Ola Neraune.

Har jukselapp

– Du har kanskje til og med skrevet en takketale?

– Ja, jeg har gjort det. For det første handler det om å si de rette tingene, og for det andre handler det om å holde seg innenfor et stramt tidsskjema siden dette er direktesendt TV. Og så har jeg vel en tendens til å snakke litt lenge dersom jeg først tar ordet, sier Johnsen.

– Har du pugga talen slik at du framfører den utenat også?

– He-he, nei. Jeg har nok en jukselapp på innerlomma!

Gjengen er i godt selskap i Oslo lørdag kveld. For her skal de ypperste av de ypperste innenfor norsk idrett få sine utmerkelser. Her er både Marit Bjørgen og Petter Northug jr blant de nominerte. Og en rekke toppartister sørger for underholdning mellom prisutdelingene.

– Uansett seier

Prisen for Årets Ildsjel er en slags «sidekategori» med egen jury. Men prisen henger ikke noe lavere for dét. Ildsjelprisen er en hedersbevisning til frivillig-Norge, noe Knyken-gjengen så absolutt er representanter for.

– Det å bli nominert er en seier i seg selv. Jeg visste ikke en gang at en gruppe kunne bli nominert, sier Johnsen, som innrømmer at han ikke vet særlig mye om de øvrige fire nominerte i denne kategorien.

Med halvdelene

– Det er knallhard konkurranse, men vi er glade for å få lov til å være en del av et slikt stort show, og vi skal uansett ha ei topp helg i Oslo, sier Johnsen, som i likhet med de øvrige tre representantene for OIL har med seg sine bedre halvdeler til hovedstaden.

Idrettsgallaen: Sendes på NRK1 lørdag kveld, med første sending klokka 19.40.

ST følger Idrettsgallaen og lokale aktører i løpet av helga.