ORKDAL (OSLO): De har, som i filmen med samme navn, vært ofte alene hjemme. Men de klager ikke, «dugnadsenkene» i Knyken.

– Nei, dette har gått «kjøle godt», sier Åshild Bysting.

Hun er selvskrevent reisefølge når ektemannen Egil ble en av de fire utvalgte som skulle representere Orkdal IL da det ble klart at dugnadsgjengen i Knyken var nominert til Ildsjel-prisen under årets Idrettsgalla.

Hadde ferie

ST treffer Åshild, Anne Dalum og Magda Fossbakk i foajeen på Oslo Plaza. De har utvilsomt sin del av æren for at den bedre halvdelen kan ha stått på slik seint og tidlig med gratisarbeid for fellesskapet.

– Det virker ikke som han har gått av med pensjon. Jeg så ham vel oftere da han var i fast jobb. Da hadde han ferie også, sier Åshild Bysting med et smil, og har ingenting imot en langweekend i Oslo.

– Den største utfordringa er å få organisert nettopp ferie og helger slik at det «går opp», sier Magda Fossbakk, kona til OIL-leder Magne Fossbakk.

– Fortjener ros

Ja, arbeidsdager på 12 til 14 timer er slett ikke uvanlig i Knyken. Og da snakker vi selvsagt om samtlige som har stått på, ikke bare de utvalgte som er i Oslo denne helga.

– «Dugnadsenkene» fortjener absolutt å få ros, de er også en del av dette, sier Magne Fossbakk.

ST følger Idrettsgalla-helga i Oslo.