ORKDAL (OSLO): Til helt utrolige seierscener, fikk dugnadsgjengen i Knyken prisen for Årets Ildsjel under den direktesendte Idrettsgallaen på NRK lørdag kveld.

– Dette var fortjent, forkynte prosjektleder Thor Arne Johnsen til det norske folk da Knyken-gjengens fire representanter sto på scenen i Oslo Spektrum med glasskula – det gjeve symbolet for kanskje kveldens gjeveste pris.

Henger svært høyt

Etterpå innrømte han overfor ST at det gikk ikke helt opp for ham med det samme.

– Jeg la merke til at TV-kameraene fokuserte mest på «konkurrentene» på nabobordet. Så jeg fikk et slags etterslep med jubel, sier Johnsen.

For å understreke hvor høyt denne prisen henger, var det ingen ringere enn statsminister Erna Solberg som var prisutdeler.

– Det er ikke hver dag jeg får klem av statsministeren. Og den var god den! Men jeg må innrømme at jeg var rørt og emosjonell der jeg sto. Jeg er jo et følelsesmenneske. Det er derfor jeg er i Knyken, sier Johnsen til ST.

Vår beste investering

Ordfører Gunnar H. Lysholm, plassert like foran statsministeren og kong Harald noe lenger bak i salen, fikk nærmest spark på leggen for sin reaksjon. Via en tredjekilde skal den ha vært formidabel.

– Ja, jeg fikk en skikkelig reaksjon, og jeg må si som Thor Arne – dette var fortjent, selv om det er subjektivt her og nå.

– Hadde du en magefølelse på forhånd?

– Jeg satt med følelsen av at vi lå godt an, og det bygger jeg blant annet alle de godordene vi har fått for Knyken-anlegget av alle skitoppene som har vært der. Dugnadsgjengen har gjort en utrolig og spesiell innsats.

– Hva betyr dette for Orkdals renomme?

– Når er sjusifret antall seere sitter foran TV-en i beste sendetid, har jeg ingen problemer med å si at de 11 millionene Orkdal kommune har gått inn med er den beste investeringa vi noen gang har gjort. Det er enorm verdi i å få en slik pris ved en slik stor anledning, sier Lysholm til ST.

FLERE BILDER KOMMER FRA IDRETTSGALLAEN.