Torsdag kveld delte Hemne revmatikerforening ut en sjekk på en halv million kroner til Hemne kommune.

Pengene som revmatikerforeningen nå gir er øremerket garderobeanlegg som er tilknyttet svømmehallen i Hemne samfunnshus. Før var garderobene i etasjen under svømmebassenget, noe som gjorde det vanskelige for revmatikerne å bruke anlegget fordi de måtte gå opp en trapp for å komme dit. Nå har kommunen fått ordnet det slik at garderobene er på samme nivå som svømmebassenget.

– Vi hadde problemer med garderobeanlegget tidligere og lovde kommunen å bidra med penger om de klarte å forbedre fasilitetene for oss revmatikere. Det har de nå gjort og torsdag kveld hadde vi den store gleden av å overrekke gaven til ordføreren, forteller leder for Hemne revmatikerforening, Anne Stølan.

Kronerulling

Pengene stammer fra en kronerulling som revmatikerforeningen startet for mange år siden som skulle gå til terapibad, men det ble det aldri noe av. Pengene som ble samlet inn ble satt på en bankkonto og øremerket til basseng. I tillegg har foreningen arrangert bingo, hvor mye av overskuddet har blitt satt inn på kontoen. Over tid har det blitt en betydelig sum som nå kommunen har fått.

– Garderobeanlegget ble ferdig i høst, men enkelte ting var ikke helt på plass, slik vi ønsket det. Derfor ble ikke pengegaven utdelt før nå, forklarer Stølan.

Ga 80 000 ekstra

Revmatikerforeningen har de siste årene fått støtte fra Ekstrastiftelsen for å reise med buss til Aure og bruke bassenget der. Nå som fasilitetene i Hemne er gode nok, har dem ikke lenger behov for den støtten. Foreningen satt likevel igjen med mellom 80 og 90 000 kroner, som også ble gitt til kommunen.

– Vi forhørte oss litt med de som driver med søknader i ekstrastiftelsen og fikk avklart at de resterende pengene kunne brukes til heis i bassenget. Det er ikke alle som er like sterke og da er det flott om vi kan få til en heis i bassenget til å hjelpe dem, forklarer lederen i foreningen.

Dermed ble det totalt delt ut 580 000 kroner fra revmatikerforeningen til kommunen.

– Fantastisk gave

Ordfører Ståle Vaag var veldig takknemlig for gaven som har gjort at kommunen kunne finansiere oppussingen av svømmehallen.

– For ei fantastisk gave! Jeg har aldri tatt imot en så stor gave som ordfører. Det har vært med å bidra til finansieringen av oppussingen, sier Vaag.

Ordføreren hadde noen smågaver han ville gi tilbake.

– Det minste vi kunne gjøre var å la dem bade gratis fremover. Det skulle bare mangle etter den gaven vi fikk, sier Vaag, som også bladde opp 5000 kroner fra ordførerkontoen for å sponse en tur for revmatikerne til sommeren.