Rovviltnemnda i region 6 vedtok i august i fjor å åpne for lisensfelling av to ulver i hele Sør-Trøndelag samt deler av Møre og Romsdal. Vedtaket gjelder fra 1. oktober 2013 til 31. mars i år.

Ifølge Fylkesmannen kreves det lisens for å drive ulvejakt, og grunneiers tillatelse er også påkrevet. Det betyr at i praksis kunne «godkjente» jegere startet jakten på de fire ulvene etter torsdagens observasjon i Skaun. Men det har ikke skjedd.

Fire ulver streifet forbi husveggen

– Jeg kjenner ikke til at det pågår jakt. Jeg har ingenting med det å gjøre, men har ikke hørt om ulvejakt, sier både Geir H. Ingdal og Arnfinn Tanem, begge rovviltkontakter i vårt distrikt.

Så langt er det heller ikke dokumentert at det var fire ulver som streifet over jordet rett nedenfor huset til Jule, selv om det er svært sannsynlig.

– Da jeg så det første dyret, trodde jeg i farten det var en hund. Men så kom én til, så enda én og til slutt det fjerde dyret. De var grå og av riktig størrelse, og det er mye som tyder på at det var ulv. Hunder ville vel heller ha streifet langs vegen enn inn i skogen, sa hun til ST på tirsdag og kalte synet en «fantastisk opplevelse».

– Jeg var torsdag på stedet der ulvene skal ha blitt observert. Dessverre var det svært hardt på bakken, så det var umulig å finne spor, sier Ingdal.

På søndag skal fire ulver ha blitt sett på Monsetjåren i Orkdal. Rovviltkontakt Arnfinn Tanem har fått signaler på at vedkommende som gjorde observasjonen, skal ta kontakt med ham i nær framtid.