Roy Michelsen fra Eggkleiva jobber for å stoppe telesexfirma og inkassobyråer som tjener store penger på folks ensomhet.

– Det er for galt. De utnytter folk som er i en sårbar situasjon. De har et moralsk ansvar for å si stopp i tide før folk blir gjeldsslaver, mener Roy Michelsen.

IT-mannen, som bor i Eggkleiva, har over flere år hjulpet folk som kommer opp i slike saker.

Nå er han engasjert for å hjelpe en mann fra distriktet som har fått to regninger fra inkassobyrået Oslo Creditservice på til sammen 662 265 kroner for bruk av telesextjenester over flere år.

Den ene regninga var opprinnelig på 294 000 kroner men med saksomkostninger har den kommet opp i 416 000 kroner, noe han i 2010 ble dømt til å betale ved en fraværsdom fra forliksrådet. Regninga er fortsatt ikke betalt, ifølge Michelsen.

Den andre og nyere regninga er på 222 000 kroner pluss saksomkostninger, totalt 246 000 kroner. Den saken er beramma i forliksrådet i nærmeste framtid.

– Konsekvensene for hans private økonomi vil bli store i mange år framover hvis han må betale, sier Michelsen.

Det har vært mange saker i media om falske pornoregninger. Men ifølge Roy Michelsen skal mannen i dette tilfelle ha ringt telefontjenester fra firmaet Hotline over flere år. Regningene har bare steget når de er blitt sendt videre til inkasso.

– Det burde ha ringt noen bjeller hos de som tar imot disse telefonene. De burde forstått at vedkommende ikke er i stand til å gjøre opp for seg. Men de får fortsette å ringe, sjøl om de ikke betaler for seg. Det fortsetter å bidra til å øke den økonomiske elendigheten, sier Roy Michelsen.

Michelsen mener telesexselskapene utnytter andres lettsinn og stiller spørsmål ved om det kommer godt nok fram hva telefontjenesten faktisk koster for dem som ringer.

Les mer om saken i onsdagens papiravis eller i e-avisa.