ORKDAL: Politiet rykket ut etter melding om ran av en eldre kvinne på Søvasskjølen i Orkdal. Ifølge politiet var ranerne maskerte og brukte pistol under ranet i kvinnens hjem. Det skal være snakk om to eller flere personer.

I en pressemelding opplyser politiet like etter klokka 11.00 at det er snakk om to menn som snakker norsk uten aksent.

– Vi mottok melding om ranet via kvinnens sønn klokka 09.10, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kvinnen er ifølge innsatsleder Randi Fagerholt i politiet uskadd og hun skal ha forklart seg greit om hendelsen. Hun er fraktet til Orkdal sjukehus for behandling. Der vil hun også bli videre avhørt. Det foreligger så langt ingen informasjon om eventuelt ransutbytte, men politiet søker nå etter to personer som kan knyttes til ranet.

Ranet skal ha skjedd like før klokka 09.00 torsdag. Melding ble inngitt kort tid etterpå.

– Kvinnen satt hjelpeløs på en stol mens mennene rotet rundt i huset, sier Fagerholt.

Ifølge STs reportere på stedet, har politiet sperret av området rundt gården. Det søkes også med hund i veigrøfta ved gården.

Politiet har satt inn store ressurser på saken, og har bevæpnet seg i aksjonen. Krimtenikere er nå på vei til gården, som skal ligge nær grensa til Hemne. Politiet har patruljer i sentrale veikryss, blant annet på Klett og ved Forve bru.

Tips i saken kan inngis til politiet på telefon 02800.