2014 er partallsår, og det betyr at det er duket for Humorfestival i Hemne. Det blir som vanlig tre innledende revyforestillinger; én på fredag og to på lørdag, pluss finaleforestilling på lørdag kveld. Over 30 revy- og teaterlag fra hele regionen vil delta.

700 meter lang

Tidligere har Humorfestivalen i Hemne hatt flere verdensrekordforsøk; verdens lengste klessnor, verdens største dessertbord og verdens lengste skjerf. I år har festivalledelsen bestemt at de skal bygge en blomsterkasse fra Hemnehallen til Mormors hage i Støllia, en strekning på ca 700 meter. Den blir selvsagt verdens lengste.

Og innbyggerne i Hemne og andre steder fra oppfordres til å bidra med humorfrø.

For øvrig forteller google.com ingenting om hva som er gjeldende verdensrekord, men Norges lengste skal angivelig være 62 meter lang!

Verdens korteste

Og jaggu slår de ikke til med enda et verdensrekordforsøk – skjønt, den rekorden skal kunne la seg slå. Før de to siste festivalene, har humorkomiteen invitert til gåtur til både Orkdal (2010) og Aure (2012). Fenomenet har fått navnet Tour de Humor.

I år blir det verdens korteste Humor-tour. Den skal nemlig gå fra Best-stasjonen, via Skeiet til Meierigården, og det blir mange stopp og spenstige aktiviteter underveis. Ja, det er fullt mulig å slå den rekorden.

NM-kvalifisering

Årets Humorfestival arrangeres i tidsrommet 30. mai til 1. juni, og har som vanlig status som Midt-Norsk mesterskap i revy med kvalifisering til Revy-NM på Høylandet neste år.

Under Humorfestivalen skal du selvsagt ta på deg et stort smil!